Digital handel inom vård- och omsorgsverksamheter

Publicerad: 2021-06-23

Fördelarna tycks vara många, men vilka utmaningar finns kopplade till utvecklingen?

De utmaningar som vården, socialtjänsten och äldreomsorgen står inför ställer krav på förändring och förnyelse. För att kunna möta medborgarnas behov även i framtiden måste vi ta tillvara digitaliseringens möjligheter.

Digital handel av dagligvaror skapar nya möjligheter till förbättringar inom vård- och omsorg. Brukaren kan själv från sitt hem aktivt vara med och välja ur sortimentet, och personalen kan istället för att lägga tid på att gå och handla så kan man lägga resurser för att förstärka andra delar av verksamheten.

Förra veckan diskuterade vi fördelarna och utmaningarna i en gemensamt webbinarium arrangerade av Helsingborgs stad, Lunds Universitet/Campus Helsingborg och Nowaste Logistics AB.

Inspelningen kan du ser på vår filmklippsida.