Samhällsspegeln

Publicerad: 2017-10-31

Framtidens handel diskuterades i en lunchföredrag med Centrum för handelsforsknings Ulf Johansson i Trelleborg i torsdags.

Socialt samröre i stora köpcenter, personal shoppers, inköp från soffans lugn, ny storhetstid för små personliga butiker… Hur kommer framtidens handel och konsumtionstrender att se ut? Aktuella undersökningar visar att detaljhandelns kunder vill ha lika snabb och bekväm leverans som när de beställer hämtpizza. Det ska dessutom vara gratis frakt och de vill helst inte ha kontakt med några anställda. Är det så det kommer att bli?

Vid ett lunchföredrag i serien Samhällsspegeln på Trelleborgs bibliotek tog Ulf Johansson oss med på en trendspaning av vilken utveckling vi kan förvänta oss och hur kunder, kommuner och näringsliv kommer att påverkas.

Ulf Johansson är professor i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet samt chef för Centrum för handelsforskning.