Kommunernas strategi gör att stadskärnornas butiker och shoppare missgynnas

Publicerad: 2019-11-18

I Skåne tappar de största städerna butiker trots extremt goda förutsättningar, skriver Johan Anselmsson och Ulf Johansson

Foto: Bengt Arvidson

Det blir svårt, men är inte för sent, att locka tillbaka handeln till städernas centrum, skriver Centrum för handelsforsknings professorer Johan Anselmsson och Ulf Johansson i Sydsvenskan nyligen.

Några slutsatser från artikeln kan du läsa här:

• De svenska stadskärnorna ändrar karaktär.
  • Idag är handelsplatser utanför stadskärnorna och e-handel bättre på att göra varor tillgängliga  för konsumenten.
  • På lång sikt kan caféer och restauranger inte ersätta den magnet och motor som hundratals butiker utgör för ett stadscentrum.
  • Tillgänglighet är viktigt för kunden och för många är bilen det bästa shoppingredskapet – men finns långt ned på kommunernas prioriteringslista.

Läs full artikeln på Sydsvenskans hemsida eller ladda ner pdf.