Handeln på Söder är unik

Publicerad: 2018-01-23

Centrums forskare, Devrim Umut Aslan, var under julhelgen med i Helsingborgs dagblad där han berättade om sin handelsforskning på söder i Helsingborg.

Devrim Umut Aslan har bland annat bland annat filmat folk som shoppar på Södergatan. Bild lånad från HD, foto: Mats Roslund

Devrim som har forskat på handeln i Helsingborg sedan 2015, har fokuserat på shopping på Söder. Handel utgör en betydande del av ett aktivt stadsliv och söder är en stadsdel i förvandling, men stora investeringar kan förändra landskapet totalt.

Söder är som Sverige var på väg in i 30-talet, med små nära familjeföretag som säljer nästan allt och där ingen butik är den andra lik.

Många klagar på att alla städer bjuder på samma butiker och oberoende butiker blir mindre och mindre vanligt. På det sättet är Söder i Helsingborg unikt.

Läs hela artikeln i Helsingborgs dagblad.

Devrim Umut Aslan

Devrim doktorerar vid Institutionen för service management och tjänstevetenskap och är affilierade forskare vid Centrum för handelsforskning

Läs mer om Devrims forskning i den nyligen släppta boken Handelsstad i förvandling

Kontakta Devrim